دستگاه جوجه کشی خانگی و صنعتی

ماشین جوجه کشی صنعتی و دستگاه های جوجه کشی صنعتی

دستگاه جوجه کشی خانگی و صنعتی

ماشین جوجه کشی صنعتی و دستگاه های جوجه کشی صنعتی

پرورش غاز و اردک

سالن پرورش پرندگان ابی(اردک و غاز):
اردک و غاز اگر چه پرندگانی هستند که به اب علاقه دارند و در صورت دسترسی به اب رشد بهتری دارند اما برای پرورش صنعتعی ان ضرورتی به وجود اب نیست و می توان بدون در نظر گرفتن استخر شنا برای پرورش صنعتی ان اقدام کرد.اما در صورتیکه به مراتع و اب بندها و استخر دسترسی باشد ضمن اینکه می تواند قسمت عمدهای از خوراک مورد نیاز را تامین کند باعث شادابی و سلامت انها نیز می شود،البته لازم به ذکر است در پرورش غازهای مادر برای تولید تخم غازهای نطفه دار ضروری است محل شنایی مناسب کله در نظر گرفته شود تا به صورت مرتب شنا کنند،زیرا جفت گیری طبیعی این پرندگان در اب انجام می گیرد.
پرورش اردک و غاز به صورت سیستم های باز،نیمه بازو بسته به شرح زیر انجام می گیرد:
1-پرورش در فضای ازاد:در این روش در فصل گرم سال می توان جوجه اردک ها و غاز ها را تا سن 15 روزگی در داخل سالن پرورش داد و سپس انها را به چراگاه،اب بندها و شالیزارها منتقل کرد و به صورت ازاد پرورش داد.در مراتع برای هر اردک یک متر مربع در نظر گرفته می شود و برای محافظت اردک ها از افتاب و بارندگی سر پناهی را در نظر می گیرند که هر متر از فضای سر پناه برای 10 اردک بالغ و یا 30 قطعه جوجه اردک کافی است و بهتر است سر پناه با توری به ارتفاع 90-60 سانتی متر محسور و محفوظ شود.
این روش به صورت محدود و به مقدار کم توسط زارعین و کشاورزان در مزارع مختلف انجام می شود.از نظر بهداشتی بهتر است جوجه ها را تا سن 4-2 هفتگی در جای خشک و دور از افتاب و رطوبت نگهداری کرد تا به خوبی بدن انها از پر های اصلی پوشیده شود سپس می توان انها را در محوطه اب که اب وجود دارد رها کرد.
در کل تراکم برای پرورش غاز به این صورت می باشد :
از روز تولد تا سن 3 هفتگی 8 قطعه جوجه در یک متر مربع
8-4 هفتگی 4 قطعه در متر مربع
12-9 هفتگی 3 قطعه در متر مربع
در بحث پرواربندی غازها در سن 6-3 هفتگی 4 قطعه در هر متر مربع و 10-7 هفتگی 2 قطعه در هر متر مربع در نظز گرفته می شود.
در غازهای پرورشی به عنوان مادر در نژادهای سبک بعد از سن بلوغ 2-1.5قطعه در متر مربع و در نژادهای سنگین 1 قطعه در متر مربع کافی می باشد.

2-پرورش در سالن و گردشگاه(سیستم نیمه باز):در این روش پرندگان در داخل سالن هایی پرورش داده می شوند که هر سالن به قسمت هایی تقسیم بندی می شود و جلوی هر قسمت گردشگاه وجود دارد.معمولا گردشگاه به استخر هایی راه دارند و پرندگان در ساعت هایی برای گردش و شنا به گردشگاه میروند.استفاده از این روش متداول تر می باشد.
3-پرورش در سالن(سیستم بسته):این روش بیشتر برای پرورش جوجه اردکها و غازهای پرواری مورد استفاده قرار می گیرد و مناسب مناطق خشک و سرد می باشد.پرورش بر روی بستر پوشال،نرده و یا قفس انجام می گیرد و اگر از قفس برای پرورش استفاده شود در هر متر مربع از سطح قفس تا 15 روزگی 30 جوجه اردک و تا سن 60 روزگی 15 نیمچه اردک را می توان نگهداری کرد.
ابعاد این قفسها معمولا 35*70*70 سانتی متر و کف قفس ها از تور سیمی چشم ریز 15*15 میلی متر می باشد.
در کشورهایی مانند فرانسه و مجارستان غازها را به دلیل جگر انها پرورش می دهند و از طریق تغذیه اجباری وزن طبیعی کبد یعنی 180-150 گرم را در زمان کوتاهی به 700 گرم و گاهی تا 1000 گرم و بیشتر نیز می رسانند.
در استراسبورگ برای این منظور برای این منظور حیوان را در قفس تنگ که بیشتر شبیه زندانهای انفرادی و ناراحت کننده است داخل کرده و به غاز گرفتار اجازه هیچ حرکتی نمی دهند.جعبه مذکور فقط دارای یک محفظه در قسمت بالیی است که سر و قسمتی از گردن حیوان از ان خارج می شود به این ترتیب به وسیله قیفی که در دهان گذارده می شود خوراک می خورانند.
جایگاههای نامبرده را اغلب در نقطه ای تاریک و ارام می گذارند،بعد از 30-20 روز وزن و حجم پرنده به اندازهای زیاد می شود که برای خروج غاز باید کلیه قسمتهای جعبه را شکست و پرنده را به زحمت از ان خارج کرد،البته قابل ذکر است در برخی کشورها منجمله المان این روش پرورش ممنوع می باشد 

 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر  به وب سایت های زیر مراجعه کنید 

 

 

 

www.iranjooje.com 

 

 

 

www.joojekeshi.com